***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΠΟΝΙ…((NTR)



Υλικα

500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
125 γραμμ. μέλι 



Εκτελεση

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄λεπτα, για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια.
 Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα.
 Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με ξηρους καρπους.
Καλη Επιτυχια....




Λιγα Λογια για το ΠΕΠΟΝΙ…..

{{{Το πεπόνι περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά σε μικρές ποσότητες όπως βιταμίνη Β1, Β2, Β3, φυλλικό οξύ αλλά αυτά τα θρεπτικά συστατικά που αξίζει να αναφερθούν, τα οποία περιέχονται σε μεγαλύτερες ποσότητες είναι: οι υδατάνθρακες, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και η β- καροτίνη .
Η βιταμίνη C και η β – καροτίνη που περιέχει, του προσδίδουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αποτρέπουν την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπρόσθετα η β – καροτίνη και η βιταμίνη Α που περιέχει συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, στην αποφυγή της γήρανσης και στην ενίσχυση της όρασης. Όσο πιο ώριμο είναι, τόσο περισσότερο αυξάνεται η περιεκτικότητα του σε β-καροτίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πεπόνι περιέχει αδενοσίνη, η οποία αποτελεί ισχυρό αντιπηκτικό και βοηθά στην αραίωση του αίματος και στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπλέον, περιέχει το ένζυμο, υπεροξειδική δισμουτάση, το οποίο πιστεύεται ότι έχει ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Παράλληλα αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης, μειώνει το στρες και καταπολεμά την αϋπνία.
Μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε φρουτοσαλάτα. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε γρανίτα, παγωτό, smoothie, χυμό και σαλάτα με πεπόνι. Δεν πρέπει να παραμένει κομμένο για αρκετή ώρα γιατί καταστρέφεται η βιταμίνη C που περιέχει. Όσο πιο ώριμο είναι, τόσο πιο θρεπτικό θεωρείται. Μπορείτε να κρίνετε την ωριμότητα, και από το άρωμα του! Διαφορετικά, τοποθετήστε το για μερικές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, και μόλις αποκτήσει άρωμα,δοκιμαστε το!!!!!!!!}}}


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου