***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ...(NTR)















ΥΛΙΚΑ

150 γρ. άχνη 
4 αυγά
125 γρ. βούτυρο 
115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
500 ml γάλα χλιαρό
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1-2 βανιλίες
Λιγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ' αυτό το μπέικιν.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τις 2 κ.σ. από το χυμό λεμονιού
Σπάμε τ αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους.
Προσθέτουμε στα ασπράδια το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κ.σουπας λεμόνι
 και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα που την αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια 
και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια ανοιχτόχρωμη, αφράτη κρέμα.
Ύστερα, προσθέτουμε το βούτυρο και σταδιακά σε ~4~ φορές το αλεύρι με
 το μπέικιν.
Αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και το γάλα με συνεχή ροή.
Το μίγμα είναι αραιό (σχεδόν σαν μίγμα για κρέπες).
Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και με το σύρμα την ανακατεύουμε
 έτσι ώστε να σπάσει σε κομμάτια όσο ένα φουντούκι και όχι μικρότερα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : 

Η μαρέγκα δεν πρέπει να ομογενοποιηθεί στο υπόλοιπο μίγμα 
για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση
 που μοιάζει με κέικ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί  
και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά και μέχρι η επιφάνεια του 
να γίνει καστανή.
Ύστερα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 
όπου πρέπει να μείνει για μια νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο,
 και το κόβουμε.
Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με άχνη και 
αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο γλασο λεμονιου  και μια φλουδα απο λεμονι. 


Καλη Επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου