***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ με βουτυροκρεμα ~6~(NTR)




ΥΛΙΚΑ

Για τη βασιλόπιτα

375 γρ. βούτυρο
3 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
9 αυγά
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. γλ. baking powder
3/4 κουτ. γλ. σόδα
1 φλιτζάνι κρεμα γαλακτος 
1/2 φλιτζάνι νερό
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα 


Για τη βουτυρόκρεμα

3 κουτ. σούπας κρεμα γαλακτος
375 γρ. βούτυρο
600 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. βανίλια
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (διάμετρος 35cm περίπου). Κόβουμε και στρώνουμε στον πάτο του αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχτούν καλά. Στη συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και να πάρει απαλό, ομοιόμορφο χρώμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ψησίματος ελέγχουμε την πίτα μας, κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα (την τρυπάμε στη μέση του ταψιού και κοιτάμε να βγαίνει καθαρή χωρίς υπολείμματα ζύμης).
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τη βασιλόπιτα για λίγο να σταθεί και να κρυώσει. 
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την επικάλυψη βουτυρόκρεμας, προσθέτοντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη βανίλια, την Κρέμα Γάλακτος και την ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το χτυπητήρι αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε το μιγμα  σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας με σπάτουλα. Μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη μικρή ποσότητα από τη βουτυρόκρεμα, να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να διακοσμήσουμε τη βασιλόπιτα όπως προτιμάμε.
Καλη Επιτυχια και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου