***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ψωμάκια Μπύρας Της Γιαγιας (NTR)










 Για να τρωνε τα παιδια σας σωστα....Δοκιμαστε τα!!!!!

ΥΛΙΚΑ

 3 κούπες Αλεύρι
 1/2 κούπα Γάλα χλιαρό
 1 Αυγό
 30 γρ. Φρέσκια Μαγιά(η ενα φακελακι)
 1,5 κ. κ. Αλάτι
 Λίγο τριμμένο Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα ανακατεύοντας.
 Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
 Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
 Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε μπάλα.
 Πέρνουμε κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σε μέγεθος χοντρού κεριού και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους βερύκοκου.
 Τα πλάθουμε στρόγγυλα  και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών μεταξύ τους επειδή κατά το ψήσιμο φουσκώνουν.
 Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
 Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλοίφουμε τα ψωμάκια.
 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Τα γεμιζουμε με οτι μας αρεσει...τυρακι γαλοπουλα μπιφτεκι κετσαπ μαγιονεζα..
Καλη σας Ορεξη!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου